PositiveNaija Q&A Forum

The PositiveNaija Q&A Forum is strictly a question-and-answer platform open to everyone where users post only questions and then allow for other users to provide answers specifically for the question set.

Questions asked must be substantial, well-thought, well-framed and sensible. Answers provided that do not significantly focus on the question are removed.

Thank you.

 

Forum Navigation
You need to log in to create posts and topics.

January 2019 Edition

12

Welcome to the January 2019 COGA Bible Quiz!

Date: 26th January, 2019 | Time: 10:00 am - 10:05 am

The 15 Questions will be updated on this same post at the stated date and time with replies (answers) by participants to follow accordingly. Thank you.

 

[Now rescheduled]

Date: 26th of January, 2019 | Time: 11:15 AM - 11:20 AM

Questions will still be made available on this same Topic created.

 

Important Notice:

We are still not fully convinced that the technical issue experienced earlier has now been resolved but we are willing to do something differently.

Sincere apologies again and thank you very much for your understanding.

 

1. To who was the Gospel of Luke dedicated to?

a. Amazes

b. John

c. Theophilus

d. Hezron

 

2. Who said this?: "For he shall be great in the sight of the Lord, and shall drink neither wine nor string drink; and he shall be filled with the Holy Ghost, even from his mother's womb."

a. Elizabeth to Mary

b. The Angel to Elizabeth

c. The Angel to Mary

d. The Angel to Zachariah

 

3. In what month did angel Gabriel appear to Mary?

a. First month

b. Fourth month

c. Sixth month

d. None of the above

 

4. Who was governor of Syria when the census first took place?

a. Zebulun

b. Ezra

c. Tattenai

d. Quirinius

 

5. The law stated that a sacrifice should be offered to the Lord when the child Jesus Christ was presented in the Temple. What was the sacrifice?

a. Bull

b. Doves

c. Doves and Pigeons

d. A pair of turtledoves or two pigeons

 

6. Who said this? "...a light to bring revelation to the Gentiles, And the glory of Your people Israel."

a. One of the three wise men

b. The angel

c. Simeon

d. Anna

 

7. How many day(s) after the Feast of Passover did Mary and Joseph find twelve years old Jesus in the temple with the elders?

a. One day

b. Seven days

c. Three days

d. None of the above

 

8. Which ministry did Jesus begin after being tempted by satan?

a. Galilean

b. Nazarene

c. Galatian

d. Judean

 

9. Did the Scribes and Pharisees think Jesus was not blaspheming by telling the paralyzed man that his sins were forgiven?

a. True

b. False

 

10. "But the very hairs of your head are all numbered"

a. Isaiah 61:10

b. Matthew 10:30

c. Psalm 27:10

d. None of the above

 

11. In Mark 5, how old was the damsel that Jesus raised from the dead?

a. 10

b. 12

c. 14

d. 9

 

12. In Mark 6:3, how was Jesus referred to by the people of his country?

a. The Carpenter

b. The Carpenter's son

c. The Prophet

d. The Prophecy

 

13. In Mark 6:7, how did Jesus send forth his disciples after giving them power over unclean spirits?

a. One by One

b. Two by Two

c. In a group of Four

d. None of the above

 

14. In the Bible, what is the book before the book of Zachariah?

a. Nahum

b. Habakkuk

c. Zephaniah

d. Haggai

 

15. In the Bible, what is the book after Colossians?

a. 1 Timothy

b. 1 John

c. 1 Thessalonians

d. None of the above

The only person who knows how successful you are, is you and God.

We currently have a challenge on the website - online traffic related. Apologies.

 

[Now rescheduled]

Date: 26th of January, 2019 | Time: 11:15 AM - 11:20 AM

Questions will still be made available on this same Topic created.

 

Important Notice:

We are still not fully convinced that the technical issue experienced earlier has now been resolved but we are willing to do something differently.

Sincere apologies again and thank you very much for your understanding.

The only person who knows how successful you are, is you and God.

I thought as much

 

THANK GOD IT IS BACK ONLINE

so when is the question coming up?

Yea great so what's going to be the time limit now?

Spoiler

What's the next action..

We are all awaiting his response.

Its Alright.. let's be patient then..It's well..

He's probably fixing the problem.

We're still waiting. .** 

Yeah..I guess so..🤔

New Time:

11:15 - 11:20

1. To who was the Gospel of Luke dedicated to?

a. Amazes

b. John

c. Theophilus

d. Hezron

 

2. Who said this?: "For he shall be great in the sight of the Lord, and shall drink neither wine nor string drink; and he shall be filled with the Holy Ghost, even from his mother's womb."

a. Elizabeth to Mary

b. The Angel to Elizabeth

c. The Angel to Mary

d. The Angel to Zachariah

 

3. In what month did angel Gabriel appear to Mary?

a. First month

b. Fourth month

c. Sixth month

d. None of the above

 

4. Who was governor of Syria when the census first took place?

a. Zebulun

b. Ezra

c. Tattenai

d. Quirinius

 

5. The law stated that a sacrifice should be offered to the Lord when the child Jesus Christ was presented in the Temple. What was the sacrifice?

a. Bull

b. Doves

c. Doves and Pigeons

d. A pair of turtledoves or two pigeons

 

6. Who said this? "...a light to bring revelation to the Gentiles, And the glory of Your people Israel."

a. One of the three wise men

b. The angel

c. Simeon

d. Anna

 

7. How many day(s) after the Feast of Passover did Mary and Joseph find twelve years old Jesus in the temple with the elders?

a. One day

b. Seven days

c. Three days

d. None of the above

 

8. Which ministry did Jesus begin after being tempted by satan?

a. Galilean

b. Nazarene

c. Galatian

d. Judean

 

9. Did the Scribes and Pharisees think Jesus was not blaspheming by telling the paralyzed man that his sins were forgiven?

a. True

b. False

 

10. "But the very hairs of your head are all numbered"

a. Isaiah 61:10

b. Matthew 10:30

c. Psalm 27:10

d. None of the above

 

11. In Mark 5, how old was the damsel that Jesus raised from the dead?

a. 10

b. 12

c. 14

d. 9

 

12. In Mark 6:3, how was Jesus referred to by the people of his country?

a. The Carpenter

b. The Carpenter's son

c. The Prophet

d. The Prophecy

 

13. In Mark 6:7, how did Jesus send forth his disciples after giving them power over unclean spirits?

a. One by One

b. Two by Two

c. In a group of Four

d. None of the above

 

14. In the Bible, what is the book before the book of Zachariah?

a. Nahum

b. Habakkuk

c. Zephaniah

d. Haggai

 

15. In the Bible, what is the book after Colossians?

a. 1 Timothy

b. 1 John

c. 1 Thessalonians

d. None of the above

The only person who knows how successful you are, is you and God.

One minute to go.

Thank God again for another success this time.

Please be informed that all answers from 11:20:00 AM will be nullified. Thank you all.

The winners will be communicated and notified shortly.

Best regards.

The only person who knows how successful you are, is you and God.

1.b

2.b

3.c

4.d

5.a

6.c

7.c

8.a

9.b

10.b

11.b

12.b

13.b

14.a

15.d

1.b

2.c

3b

4b

5c

6a

7b

8b

9b

10a

11b

12b

13b

14c

15c

 

1.       B

2.       B

3.       D

4.       B

5.       D

6.       C

7.       C

8.       D

9.       B

10.   B

11.   B

12.   B

13.   B

14.   D

15.   C

  1. B
  2. B
  3. B
  4. A
  5. D
  6. D
  7. C
  8. A
  9. B
  10. B
  11. B
  12. A
  13. B
  14. D
  15. C
12